6. listopadu 2012

VYMĚNÍM POSLANCE. Zn.: SPĚCHÁ!

Poté, co byl na brněnském výstavišti ukončen dvoudenní veletrh ‘Prázdno a Alibismus 2012‘, a na zhruba kilometr vzdáleném hotelovém pokoji se v plném počtu sešly barevné figurky Karolíny Peake, aby si konečně odbyly nudné a nutné formality zakládání skutečných politických stran, je třeba vrátit se znovu k dělné práci. Pluhem a soustruhem poslance jsou řečnický pultík a hlasovací tlačítko.

Drceni strachem z rudého nebezpečí, obtěžkáni obavami o nezadluženou budoucnost země, a ještě trýznivějšími obavami ze zadluženosti vlastní, budou naši zastupitelé (podle svého nejlepšího vědomí) opět hlasovat o osudu kabinetu. Pokud se někomu zdálo, že víkendové sjezdy, sněmy a rokování nepřinesly zhola nic, nyní už ví, že svůj hlavní cíl naplnily... Získaly čas. Čas ke kuloárnímu nadbíhání, konstruktivnímu přebíhání, nabízení a podbízení, úmluvám, domluvám, přivádění nerozhodných, nepoddajných, ba přímo zabejčených kusů k rozumu.
Hra na rebely končí, ODS může opět plně projevit svou jednotu a "stádotvornost".

Kdyby snad přeci nějaký hlas chyběl, nebo se narychlo přivezení náhradníci neprojevili dost chápavě, jsou v záloze obyvatelé politického záhrobí. Bývalý ministr školství již ohlásil, že během dne oživlých mrtvol milerád vystřihne jednu z hlavních rolí. Možná se přidají i další z nemrtvých, a vyztuží pověstnou, dříve tolik žádanou, „bezpečnou vládní většinu“.

Je totiž jisté, že zejména členové stran na hraně volitelnosti neopustí svou výnosnou živnost jen tak. Skončit na malostranské dlažbě s pověstí zákonodárce a pracovními návyky Lotranda staršího, to dnes není žádný med...

6 komentářů:

  1. Namísto oněch hrdinných rebelů, složivších mandát, bude
    stranický kádr ODS vylepšen poslancem, odsouzeným za korupci.
    Jako by se korupce stávala hlavním kvalifikačním předpokladem
    ke vstupu do vysoké politiky. Většina z nich, zdá se, tento
    předpoklad naplňuje v míře přinejmenším uspokojivé.

    OdpovědětVymazat
  2. Možná se nový pan poslanec rozhodl rozložit korupci zevnitř a zasadit jí tak smrtící úder. Kdoví? ZB.

    OdpovědětVymazat
  3. Naprostý nezájem a pasivita občanů k celému tomuto hororovému dění na politické
    scéně je nepochopitelné. Co ještě tato politická reprezentace musí předvést, aby
    se konečně občan rozhýbal k činnosti ?

    OdpovědětVymazat
  4. To nevím. Rozhodně bude zajímavým testem účast lidí na demonstraci 17.11.2012... třeba budeme mile překvapeni. Z.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám velké obavy, zda obvyklé demokratické metody, jakými jsou demonstrace, budou pro tuto zrůdnou vrchnost dostatečnou pobídkou k
      jinému konání, než k výsměchu občanům, či urychlenému dodrancování země.

      Vymazat
  5. Ano, oživlá mrtvola Dobeš, odsouzený poslanec za ODS a spolu s nimi i muž, který dokonce dokázal spojit tyto dvě charakteristiky - tedy odsouzená oživlá mrtvola Škárka.
    kopřík

    OdpovědětVymazat