20. července 2013

ŽALOVÁNÍ ŽALOBCŮ

„Žalobci budou žalovanými a žalovaní budou žalobci.“ 
To není citace z Bible, která je podobně prorockými 'hláškami' přímo nadupaná, nýbrž z facebookového profilu Ivana Íčka Langera neblahé paměti, který tak prokázal, že na zákruty tuzemské politiky a soudnictví má správně nastavená tykadla i čuch, a vysokými školami, kuloáry a poslaneckou kantýnou se celá léta nepotloukal nadarmo. Už je to tady!


"Parta policejních plukovníků, prokurátorská junta" a "drzí justiční pučisté" dostávají co proto od všech vzorů chodící bezúhonnosti. A pochopitelně jejich obhájců. Prim tu ale hraje Petr Nečas, jenž poslední dobou přišel o moc, šestnáct z celkem třiadvaceti zbylých příznivců, i veškeré zábrany. Na počátku celé kauzy nasadil svou obvyklou 'vole-padni-fejs' a držel nervy na uzdě. Poté se snažil "vykřičet si" svůj výslech coby nezaujatého svědka, aby pak již dokonale vykřičený přiznal své velmi osobní zaujetí k hlavní vyšetřované: "S Janou Nagyovou máme spolu vztah. Je to pevný vztah a jednoznačně s ním počítám i do budoucnosti. A také za ní jednoznačně stojím," řekl Právu. Slůvko 'jednoznačně' si náramně oblíbil. Patrně má jeho mnohoznačně rozplizlé osobnosti dodat pevný tvar a zdání rasance. Asi jako vyhrnuté rukávy na dávném billboardu.

Svým vyjádřením však potvrdil i několik podstatných faktů, o nichž se dosud jen čile spekulovalo:
- krom pravidelného obelhávání voličů nemá problém balamutit ani své nejbližší
- zvěsti, že svou podřízenou štědře odměňoval nejen dle výkonů pracovních, jsou pravdivé
- nepřipadá mu na tom nic divného
- spíš než dějinný zápas o podobu demokracie, vedl boj o vybřednutí z nečekané sexuální abstinence
- přiznává až nepopiratelné, a předstírá při tom gesto chlapa

Navíc v takto zhuštěném trapnu nepociťuje žádný stud a raději udílí druhým lekce z mravů:
"Rozhodnutí Nejvyššího soudu jednoznačně potvrzují má slova, že se ze strany státního zastupitelství jedná o svévoli a vykonstruovaný proces. (...) Jsou-li pan Ištván a pan Bajger čestní muži, okamžitě rezignují na své funkce." Romeo si vyzvedl Julii z vazby, která byla "jednoznačně nátlakovým prostředkem státních zástupců."  a mocným hlasem dál nekompromisně obžalovává žalobce. Tak překotný vývoj z pozice mrtvého brouka k útočné hysterce musel (jednoznačně!) zaskočit i otrlé.

A tak už asi nikoho nepřekvapí, že novou "hybnou silou pravice" se chce stát Karel Schwarzenberg, jenž se dle zasvěcených zdrojů z TOP09 sám pohne zhruba třikrát denně...

Žádné komentáře:

Okomentovat